Novo na BH tržištu - Pametni sat po izuzetnoj cijeni -

Samo u "IME RADNJE"

RECENZIJA: XIAOMI MI MIX 2

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Xiaomi je kompanija koju kad spomenete sagovorniku u većini slučajeva ih asocira na brend koji prodaje budžet mobilne uređaje, što zaista nije tako. Xiaomi je kompanija koja je sposobna da napravi premium uređaje i lansira ih na tržište po razumnoj cijeni. Mi Mix je takav telefon koji zadovoljava sve standarde dobrog uređaja. On neće biti najprodavaniji telefon u zemlji, ali Xiaomi to i ne želi postići, Xiaomijev cilj jeste da napravi dobre telefone u madi da ćete ih kupiti.

. www.snizenja.ba

 

Xiaomi je oplemenio dizajn bez okvira, stvarajući znatno manji oblik. Okviri su i dalje ukrašeni, ali ovaj put nalazite veću crni obrub oko ekrana. Mix 2 je također tanji od svog prethodnika i sve to zajedno čini puno kompaktniji pametni telefon, uprkos ekranu od 6 inča. Zahvaljujući manjem faktoru forme, završni sloj je čvršći, a tijelo čvršće. Međutim, materijal mi se čini nekako "slabiji". Za dodatnu sigurnost preporučujem vam da kupite zaštitnu masku. Zajedno sa svojim kompaktnim oblikom, zaobljene stranice omogućavaju bolje prianjanje, dok upotreba metala čini tijelo malo otpornijim na oštećenja prilikom pada. Antenske linije nalaze se na vrhu i na dnu ovog okvira, dok su rešetke zvučnika i USB Type-C port na dnu. Na vrhu ćete pronaći i mikrofon za poništavanje buke, dok su tipka za glasnoću i tipka za punjenje s desne strane. Utor za SIM nalazi se na ljevoj strani telefona. Sa stražnje strane nalazi se okrugli modul kamere. Blago je podignut, sa bljeskalicom pored njega i senzorom otiska ispod njega. Ispod svega napisano je "Mix Designed By Xiaomi".

Što se ekrana tiče Mi Mix ima ekran rezolucije 1080 px sa Gorilla Glass 2, bez AMOLED ekrana, gustoće piksela 403 ppi i omjera slike 18:9, što je jako dobro.

Radi na Snapdragon 835 čipsetu sa taktom od 2,45 GHz. Ovdje je 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za pohranu. Što se tiče telefona srednjeg opsega, ovo je najviše prostora za pohranu koje možete dobiti, eliminirajući potrebu za mikro-SD proširenjem. Radi na MiUI 8. Iako MiUI ima korisne funkcije, poput omogućavanja prelaska prstom preko ekrana prilikom premještanja aplikacija, postoje i nedostaci. Na primjer, Mix 2 prikazat će vam broj obavijesti iz aplikacije samo kad je ekran zaključan. To znači da ćete morati otvarati aplikaciju svaki put kada stigne obavijest.

Što se performansa kamere tiče, snima dobre fotografije pri dnevnom svjetlu, iako možete vidjeti šum kada ih uvećate. Detalji su također niski i smanjuju se pri slabom osvjetljenju ili zatvorenom prostoru. Pojedinosti o sjeni su niske, a fotografije snimljene noću ostaju zadovoljavajuće. Dobra stvar je što su boje i balans bijele pristojni i kamera je prilično brza za snimanje.

Mi Mix 2 radi na relativno maloj bateriji od 3400 mAh, ali neka vas to ne zavara. Uz samo nekoliko poziva, poruka, malo surfanja i smanjenu upotrebu, telefon je s jednim punjenjem lako nadmašio 15 sati. Za većinu korisnika telefon će izdržati najmanje 12 sati pri svakom punjenju.

Mi Mix 2 je zaista dobro dizajniran, brz, elegantan uređaj. Ne postavlja visoke standarde i potrebu da se po njemu ravnaju ostali proizvođači, ali sigurno ovaj uređaj dokazuje za šta je Xiaomi sposoban.

Tags:

Search