Novo na BH tržištu - Pametni sat po izuzetnoj cijeni -

Samo u "IME RADNJE"

RECENZIJA: XIAOMI AMAZFIT BIP

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Ovdje je riječ o pametnom satu, koji ima sve karakteristike "bad boy" sata, ali po cijeni koja je itekako pristupačna svima. Kad kažem pristupačna, onda to stvarno i mislim, ako imate želju za dobrim pametnim satom, a malo novca sa strane, onda je ovo sat koji je vrijedan vaše pažnje.

. www.snizenja.ba

 

Nema drugog načina da kažem - Amazfit Bip izgleda vrlo slično Apple Watch-u. Ima isti kvadratni oblik sa zaobljenim uglovima; isto zakrivljeno staklo koje blista oko okvira. Čak je i kruna na desnoj strani, mada je samo dugme i zapravo se ne vrti.

Iako izgleda kao Apple Watch, zasigurno vam ne može pružiti isto iskustvo kao Apple Watch. Bip ima srebrenu oblogu ovog dizajna koja je toliko lagana (31g) da sam u jednom trenutku zaboravio da imam sat na ruci. Dakle, prilično je ugodan i lagan.

Bip ima uvijek upaljeni dodirni displej, ali taj uvijek uključeni displej nije baš uvijek osjetljiv na dodir i odgovoran na dodit. Na displeju će se prikazivati lice vašeg sata i periodično ga ažurirati, ali zapravo ne možete učiniti ništa dok ne pritisnete krunu. Kad to učinite, talasna animacija širi se po licu što znači da je "oživjela". Tada ćete biti u mogućnosti da se krećete kroz različite mogućnosti. Dovoljno se lako naviknuti, mada aktiviranje sata pritiskom na krunicu ponekad može postati malo neugodno. Sam ekran nije najsjajnija stvar koju ste videli i nije najvidljivija na sunčevoj svetlosti bez da se dodirne kruna koja sat "probudila". Bip je zaštićen 2.5D Corning staklom gorile sa antirefleksnim premazom.

Na Bip-u imate senzor brzine otkucaja srca, kompas, barometar, GPS i GLONASS, IP68 ocjenu i 20 mm kaiševe za sat koji možete zamijeniti ako želite da odgovara vašoj odjevnoj kombinaciji. Aplikacija Activity sadrži brojne vježbe. Nude vam se opcije poput trkače staze, trčanje, vožnja biciklom na otvorenom, šetnja, etc. Započinjanje vježbanja je jednostavno, iako će GPS za vaš biciklizam i trčanje na otvorenom trebati koji momenat da biste ga zaključali.

Također Bip ima režim praćenja vašeg sna, na način da ćete nakon prospavane noći dobiti ocjenu vašeg sna. Reći će vam kakav je vaš san u odnosu na druge Mi korisnike, a zatim će ga podijeliti između dubokog sna, laganog sna i vremena koje ste proveli budni. Prijatan dio Bip-ovih uvida u san je što vam daje vrlo specifične uvide. Na primjer, obavijestio me da sam prekasno legao spavati i ponudio mi je optimalno vrijeme za krevet. Bip nema vlastitu trgovinu aplikacija, nema ni mogućnost za pohranu glazbe, pa ako su vam potrebne melodije, potreban vam je i telefon. Ipak postoje obavijesti koje možete prilagoditi u popratnoj Mi aplikaciji. Dobićete obavijesti o pozivima, podsjetnike o događajima i obavijesti o aplikacijama.

Iz kompanije navode da baterija sata može trajati 30 dana, kroz moje testiranje baterije, sat sam koristio dvije sedmice sa nepunom baterijom od 80%, tako da ćete biti prezadovoljni baterijom Bip-a.

Amazfit Bit je pametni sat kojeg svi mogu priuštiti, a pružit će vam sve pogodnosti koje nalazite kod mnogo skupljih satova.

Tags:

Search