RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Suunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

Sa strane, Suunto 7 je primjetno glomazan, što u kombinaciji sa 55 mm "licem" rezultira satom koji će nekima nesumnjivo biti prevelik. Ali s moje strane nemamo zamjerki - lagan je, dobro mi leži na ruci, a silikonski remen je nevjerovatno udoban, sve dok ne zaboravite da ga čak i nosite. Rekavši to, ne spavam sa njim, jer je definitivno velik i vrlo lako može ostati zaglavljen ispod jastuka.

. www.snizenja.ba

 

Ekran Suunto 7 mi je jedan od najboljih do sada probanih pametnih satova. Njegov ekran od 454 x 454 piksela nudi oštar tekst, a činjenica da je AMOLED ekran znači da isporučuje jarke i žive boje. O vidljivosti se takođe povelo računa, zahvaljujući mogućnosti da dosegne i do 1.000 nita, što je tek malo ispod maksimuma osvetljenja ekrana iPhonea 11 Pro. Drugim riječima, super je osvijetljen i nećete imati problema s čitanjem ekrana čak i kad su najsunčaniji dani. Suunto 7 ima četiri dugmeta na koja će vam trebati malo navikavanja. Dugme s lijeve strane aktivira Google Assistant dugim pritiskom ili saziva popis svih instaliranih aplikacija redovitim pritiskom. S desne strane je dugme čijim pritiskom otvarate aplikaciju za fitness kompanije Suunto, dok srednje dugme nudi zgodnu prečicu za medijske kontrole, tako da možete preskočiti / reproducirati pjesme dok ste u pokretu. Te donje dugme prikazuje štopericu, što je prikladno ako trčite u ili odmarate između setova teretane.

Kao fitness tracker, Suunto 7 dolazi dobro opremljen. Njegova ugrađena aplikacija pokriva sve glavne sportove - trčanje, biciklizam, plivanje - svaki sa svojom podkategorijom. Imate još mnogo toga što možete odabrati, između hodanja, treninga s utezima, treninga u krugovima, joge / pilatesa, plesa i još mnogo toga. GPS dobro funkcionira, brzo se zaključava dok precizno bilježi vašu rutu. Aplikacija Suunto korisna je i za upotrebu, prikazujući vašu putanju, brzinu, korake, udaljenost, sagorijele kalorije i još mnogo toga. Lokalne mape do oko 50 km mogu se preuzimati putem Wi-Fi.

Što se baterije tiče, može vam trajati i to dva dana na jednom punjenju.

Sve u svemu, Suunto 7 je atraktivan sat, koji isporučuje skoro sve mogućnosti sportskog praćenja, sa solidnim trajanjem baterije, ovisno o tome koliko ga teško "gurate".

Tags:

Search