Novo na BH tržištu - Pametni sat po izuzetnoj cijeni -

Samo u "IME RADNJE"

RECENZIJA: Fossil sport - pametni sat

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Prije nego što krenemo o dizajnu, trebali biste znati da Fossil Sport dolazi u dvije veličine: 41mm i neznatno većoj 43mm, od kojih su svaka izrađena u skladu s različitim veličinama zgloba. Ovaj koji ja imam i o kome planiram pričati je manji 41 mm model, težak samo 38g i debljine 11,5 mm.Što se izgleda tiče, prvi što ćete primijetiti kod Fossil Sport-a je da na prvu izgleda pomalo "jeftino". A s obzirom na njegovu cijenu, ne spada u kategoriju jeftinih satova.

. www.snizenja.ba

 

Fossil Sport je sve u svemu dobro dizajniran i ima tu neku minimalističku estetiku, što smatram važnim za pametne satove s obzirom na to koliko se informacija obično prikazuje na ekranu. Njegov aluminijski okvir (koji je zaslužan za malu gramažu) daje mu prvoklasni izgled, ali ipak, da budemo realni izgleda pomalo plastično. Nešto na što ne mogu zažmiriti. U ovisnosti za koju se veličinu sata odlučite, oba nude OLED ekrane rezolucije 390x390 px, s tim da veći ekran ima nešto nižu gustoću piksela, što ne možete primjetiti ukoliko ne posjedujete oba sata za upoređivanje.

Ono što se zaista ističe na ekranu je koliko je nevjerovatno svijetao. To možete isključiti u podešavanjima ako želite da sačuvate trajanje baterije. Sve u svemu ekran je osjetljiv na dodir, tekst i ikone su prikazani uredno i jasno. Fossil Sport bi trebao biti jedan od jačih satova na tržištu, zahvaljujući Qualcomm Wear 3100 čipu. To je zato što okogućava jake performanse uz korištenje manje energije - nešto što bi trebalo rezultirati produženim vijekom trajanja baterije.

Ali stvar je u tome što ne. Meni nije ponudio velik vijek trajanja baterije. Čak sam i razočaran sa koliko malo energije ovaj dat rapolaže kad je u pitanju baterija i njena izdržljivost. Također naišao sam na problem prilikom otvaranja aplikacija. Kada je želim pokrenuti, dobre 2 do 3 sekunde moram čekati da bi se aplikacija otvorila. Razočaravajuće po mene, možda to vama ne bude od velikog značaja da bi izbjegli kupiti ovaj sat.

Uprkos par mana Fossil sat je zaista elegantan uređaj, ali to ga ne "čupa" dovoljno kada su u pitanju performanse da bih mogao reći da sam prezadovoljan. Na žalost, nisam. Bez obzira na to, vrlo je lijep sat, pa ako ga planirate koristiti za svakodnevnu upotrebu, poput plaćanja stvari, brojanja koraka ili jednostavno pokazivanje - onda je ovo sat vrijedan vaše pažnje.

 

Tags:

Search