DARDANEL/TUNA: „Zdrav i ukusan način unosa Omega 3 masnih kiselina u organizam“

-Nutricionisti su odavno utvrdili da tunjevinu treba jesti tri puta sedmično-

Tuna je izvor proteina, omega-3 masnih kiselina, vitamina B skupine, vitamina A, fosfora i selena. Odličan je izvor i vitamina D, tačnije zadovoljava oko 23 posto dnevnih potreba za vitaminom D. Svaki od ovih sastojaka ima benefite za zdravlje. Opće je poznato da se Omega-3 masne kiseline nalaze u masnim ribama, poput tunjevine. Ishrana bogata tim vrijednim supstancama djeluje povoljno na zdravlje srca i krvnih sudova, a ujedno osigurava pravilan razvoj mozga i vida kod beba i djece.

 BELAMIONIX

 

 

Stariji ljudi koji jedu ribu (riblje meso) bar jednom sedmično imaju manje šanse za moždani udar i manje zdravstvene probleme s moždanim ćelijama u odnosu na osobe koje ne jedu riblje meso.
Tunjevine Dardanel su najtraženije na svjetskom tržištu i potražnja za njima je ogromna. Svojim kvalitetom su osvojili Evropu, Ameriku, a sada ih možete naći i na bh. tržištu zahvaljujući firmi Kreis BH d.o.o. koja je ekskluzivni distributer za Dardanel tunjevine od 2017. godine. Ukusan I kvalitetan obrok mozete pronaci u šest različitih oblika

Potražite Dardanel na policama vaših prodavnica i prijatno ćete se iznenaditi vrhunskom kvalitetom. Dardanel mozete pronaći u ambalažama od 80, 160 ili 185 grama u suncokretovom ili maslinovom ulju. Osim čistih komada tune za vas smo pripremili I salate u kombinaciji s grahom ili kukuruzom. 

BELAMIONIX

BELAMIONIX

 

Tags:
©{2020} Promotion d.o.o. . All Rights Reserved. Designed By Promotion

Search